Ofrivillig barnlöshet

2011-08-17

Det har uppskattats att så många som ett av sex par har problem med nedsatt fertilitet.Om ni haft oskyddat sex i ett år (eller om du är över 35) och fortfarande inte lyckats, kanske ni börjar undra om ni har fertilitetsproblem. För de som vill söka medidcinsk hjälp, är det vanligaste steget att ta kontakt med en fertilitetsklinik eller gynekolog. Många fertilitetsproblem kan identifieras och de flesta behandlas.

De vanligaste orsakerna är:

HOS KVINNOR

  • endometrios (livmoderslemhinnan växer utanför livmodern),
  •  ägglossningsproblem (mogna ägg släpps ej från äggledaren på grund av hormonella obalanser),
  •  sänkt äggkvalitet (åldersrelaterat),
  • cystor på äggstockarna, otillräckligt hormonproduktion och sporadisk ägglossning,
  • blockerade eller skadade äggledare på grund av sexuellt överförbara sjukdomar eller ärrvävnad,.

HOS MÄN

  • blockering i sädeskanalerna pga sexuellt överförbara sjukdomar, åderbråck i pungen,
  • spermieproblem (nedsatt spermiehalt, nedsatt rörelseförmåga hos dessa eller missformade spermier),

Hos mindre än 10% är problemet att mannen eller kvinnan bildar antikroppar som dödar spermierna.

 


 

 

Om det inte finns några medicinska orsaker brukar man tala om oförklarad subfertilitet. Här kan följande faktorer spela roll: övervikt, undervikt, alltför intensiv träning, miljögifter, rökning, alkohol, mediciner...

 

Hur kan zonterapin hjälpa mot ofrivillig barnlöshet?

Först och främst jobbar zonterapin med utrensning i alla celler i vår kropp och även i livmodern.

Spiraler ligger i kroppen och avger koppar. Många kvinnor går med tysta infektioner i kroppen på grund av det. Efter några zonterapi behandlingar kan kvinnan få ont i underlivet och svarta flytningar. Utrensningen kan vara klar efter flera mensperioder

Livmodern är som ett litet fågelbo som måste vara rent och fint innan man kan bli med barn.

 Zonterapin ställer även det hormonella till rätta. Genom att stimulera de endokrina körtlarna på zonerna i fötterna (hypofysen, bisköldkörtlarna, sköldsörtlarna, binjurarna, livmodern och äggstockarna) kommer kroppen att vara i balans med hormonproduktionen och då är det lättare att bli med barn.

P-piller, spiral och miljögifter är säkert en vanlig orsak till många unga människors barnlöshet idag. Man kanske har ätit p-piller i många år, sedan tror man att det går att bli gravid så fort man har slutat med dem. Efter att ha lurat kroppen med syntetiska hormoner tar det tid för den att ställa om. 

 Många har gått på stora utredningar och kanske gjort både inseminationer och provrörsbefruktning innan de går till en zonterapeut. De har varirt utsatta för stor psykisk stress, eftersom man ska mäta temperaturen och hålla koll på flytningar för att se hur sekretet ser ut. Samlagen ska dessutom ske på bestämda dagar och tider. Sedan går man i spänning och hopp till nästa mensperiod. Det är inte så lätt att vara lugn och avspänd...

 

Är zonterapin farlig på något sätt?

Zonterapin kan inte skada, ger inga biverkningar. Det är tvärtom så att efter ett tag märker du förbättringar på flera plan: du blir lugnare, sover bättre på nätterna, får mindre huvudvärk, bättre matsmältning, bättre tarmfunktion, regelbunden och smärtfri menstruation (innan mensen uteblir pga en graviditet)... Hela kroppen får en positv påverkan.

 

Hur länge ska man gå på zonterapibehandlingar?

Det varierar från person till person men i regel behövs det mellan 10-40 behandlingar  (en gång i veckan) innan det ger resultat. Ibland måste även mannen gå på behandlingar.

Om den som går på behandling för barnlöshet röker uppmanar jag henne eller honom att sluta med det. Nikotin har ett sammandragande effekt på blodkärlen, cirkulationen i kroppen blir nedsatt, även i underlivet. Även spermierna blir färre och slöa av rökning. Manne får även akta sig för varma bad, varma bilstolar och åtsittande jeans.

Läs mer om zonterapi här.

Jag har redan hjälpt några kunder med att bli med barn och jag är så tacksam för detta. Hur kan det bli bättre än så här? Den sista kunden blev med barn efter två zonterapibehandlingar. Det kom faktiskt som än överraskning. 

Tack för att du läste inlägget och känner du någon som behöver hjälp, tipsa gärna om den här möjligheten.

Ha en fantastisk dag! 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)