Tarmen och hälsan

2011-06-19

 

 

Tarmen är ett populärt ämne att prata om när det gäller hälsa.

"En bra dag börjar med en bra avföring"

Tarmen är ett av de absolut viktigaste organen för avgiftning. Utan förgiftning uppstår inga sjukdomar. Sjukdom är en varning. Därför bör vi bemöta den som en vän med syfte att avgifta kroppen från gifter. Tänk er själva vad som skulle hända om vi inte gick ut med soporna från vårt kök på ett par veckor. Samma sak inträffar om tarmen är förstoppad och slö. De giftiga avfallsprodukterna har ingenstans att ta vägen så de byggs upp i tarmen. Dessa gifter sprids sedan runt till varje cell i kroppen.

Denna självförgiftning försämrar vårt allmäntillstånd och vitalitet. Vi skyller gärna på andra faktorer men grundproblemet kvarstår. Tarmen blir en grogrund för ofördelaktiga bakterier och svamp. En dysbios (obalans mellan de olika mikroorganismerna eller bakterierna i tarmen) skapas där dessa bakterier  och svampar tar övertaget.

Hur ska vi få en välfungerande tarm och istället skapa symbios (jämvikt mellan de olika mikroorganismerna) i tarmen?

Ett första steg kan vara att avgifta och rena tarmen. Det finns olika metoder att rena tarmen med som till exempel: tarmrening med lera, bentonit, vulkansand, syre, hawaiiansk tarmrening, tarmsköljning, vattenlavemang...

I dagens samhälle med alla dessa droger, miljogifter och kemikalier i vår mat står vår kropp för en stor utmaning. Vid längre fasta eller reningskurer kan en massa gifter som tidigare varit inlagrade i fettvävnaderna frigöras in i blodomloppet. Detta kan överbelasta kroppens kapacitet.

Jag rekommenderar mina kunder tarmrening med örter och fibrer eftersom den går fram i långsam takt så att kroppen hinner med och man bygger upp tarmfloran samtidigt med reningen.

Gifter som har ansamlats under ett helt liv kan inte avläsnas på en dag, en vecka eller ens på en månad. Faktum är att man måste hjälpa kroppen med avgiftningen så länge man lever för att förebygga sjukdomar och bromsa åldrandet.

TA GOD TID PÅ DIG!

Här följer några frågor som borde hjälpa dig att avgöra om en tarmrening vore lämplig för din del:

 1. Känner du dig ofta trött och utmattad?
 2. Upplever du ofta huvudvärk?
 3. Har du födoämnesallergier eller sprött hår, spröda naglar?
 4. Känner du dig uppsvälld eller har dålig andedräkt?
 5. Äter ofta för mycket- överäter?
 6. Har du mindre än en-två avföringar per dag?
 7. Upplever du värk och spänningar?
 8. Har du PMS (mensbesvär) eller irritation?
 9. Har du utsatt dig för kemikalier, lugnande medel, stimulantia?
 10. Lever du nära luft - och vattenföroreningar?
 11. Äter du stekt, fet eller behandlad mat?
 12. Lider du av reumatiska smärtor, gasbildningar eller bihålebesvär?
 13. Lider du av candida eller kronisk trötthet?
 14. Är du ofta sjuk eller har oren hy?
 15. Känner du dig mentalt TRÖG?

Om du svarar JA på tre eller fler av dessa frågor så skulle de vara fördelaktigt för dig att rena din kropp från orenheter och gifter.

Jag hjälper dig gärna om du vill.

 

"Om ditt avloppsystem i ditt hem ej fungerar så har det effekt på hela ditt hem. Skulle det vara någon skillnad på din kropp?"

 

Antal kommentarer: 2

2013-06-06 11:29:35 - Anders, E-postadressen är dold

Hej
såg på din sida att du säljer tarmrening "vulkansand" jag provade det för tio år sedan. har försökt att få tag på det igen utan resultat tyvärr. Jag undrar om du kan hjälpa mig. :-) Jag skulle vilja beställa tre burkar. har du möjlighet att ordna det.
MVH
Anders

2013-06-13 17:10:41

Hej Anders,
Jag säljer inte vulkansand. Mina kunder använder fiber och örttabletter.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)