YINYOGA

2019-02-09

Vad är yinyoga?

Yinyoga är en blandning av hatha yoga, traditionell kinesisk medicin och buddhistisk meditation mindfulness.

Yin är den ena sidan av yin och yang. Yang står för värme, fart, målmedvetenhet, prestation, tävling och styrka. Yin representerar svalka, avslappning och varande.

I yinyogan fokuserar vi på kroppens yinpartier, de som är innerst såsom skelett, bindväv, ligament och inre organ. Yindelen av kroppen är också den nedre delen från naveln och nedåt. Därför är alla yinyogaställningar sittande eller liggande och ökar flexibiliteten i våra stela höfter och gör den nedre ryggraden mer böjlig.

Det som skiljer yinyogan från klasisk hatha-yoga är att vi inte stretchar, inte drar, inte strävar och inte försöker komma in i någon slags perfekt slutposition. Alla kroppar är perfekta som de är när de är i den positionen de är i. 

Hur jobbar vi med meridianerna? Istället för att med nålar stimulera de olika meridianerna i kroppen placerar man kroppen i olika lätta ställningar under en viss tid. På så sätt stimuleras samma slags meridianer som vid akupunktur och skapas flöde och balans som behövs för att vi ska må bra.

Det är inte bara kroppen som stretshar i yinyoga, vi mjukar även upp vårt sinne. De mycket mjuka yinyogapositionerna utförs alla långsamt och med ett inåtvänt sinne. Ibland kan smärta, ilska, rädsla och andra känslor komma upp. vi omfamnar dessa, välkomnar och undersöker dem. Vi är närvarande i det som sker just nu utan att döma eller försöka förändra. vi använder positioner för att komma in i kroppen. Genom att sedan hålla positionen helt avslappnat under en längre tid lär vi oss kropens alla små försök till kommunikation. Vi lär oss att lyssna.

Vill du lära dig mer om yinyoga? Det finns mycket information på internet och man kan även gå utbildning för Magdalena Mecweld för sin egen skull eller om man vill bli yogalärare.

Jag har gått Yinyoga modul 1 och kan hålla yinyogaklasser. Skulle du vilja prova ett yinyogapass med mig? Samla ihop några vänner och boka tid på Holistika.

Ring Adriana på 0705587109 

Antal kommentarer: 1

2019-02-10 06:47:41 - Mia Eriksson, E-postadressen är dold

Jag har ingen grupp men skulle gärna prova på om det finns några mer som hör av sig till dig:-) mvh Mia
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)