C-vitamin

2012-03-17

Alan Smith ligger i koma när han flygs in till sjukhus. Hans lungor har kollapsat på grund av svininfluensa. Läkarna dömer honom till döden och vill koppla ifrån de livsuppehållande maskinerna när det visat sig att han även lider av leukemi – men han räddas till livet av C-vitamin, tack vare de anhörigas kamp. Videon på Yuo-tube är borttagen tyvärr.

 

 

 Jag fick influensan för några veckor sedan och eftersom det var en virus som orsakade förkylningen blandade jag 2 dl kolloidalt silver med 2 dl citronsaft och konsumerade detta inom 24 timmar. Förbättringen blev tydlig nästa dag och jag blev helt frisk inom en vecka. Annars tar det fyra fem veckor innan man blir av med influensan.

Oftast blandar jag citronsaft i mina smoothies och när jag tar MSM tar jag även en kryddmått C-vit för bättre upptag av svavel i kroppen.

 

 

Ett vanligare namn för askorbinsyra är C-vitamin. C-vitamin är inblandat i många viktiga funktioner i kroppen. Det fungerar också som antioxidant, där det bl a skyddar fettlösliga vitaminer och andra fettämnen i kroppen mot att oxidera (härskna). C-vitamin deltar vid bildning av kollagen i bindväven, ett ämne som stärker blodkärl, hud, tänder och skelett. C-vitamin är också viktigt därför att det hjälper kroppen att ta upp järn ur födan.

En lindrig brist yttrar sig som trötthet, irritabilitet, blödande tandkött, försämrad sårläkning och allmän svaghet. Vi har vissa depåer, men de är helt uttömda efter 60-100 dagar. Skörbjugg som orsakas av C-vitaminbrist kan förhindras med ett intag på bara 10 mg/dag. Vid användning av t ex p-piller ökar behovet något, eftersom p-piller ökar utsöndringen av C-vitamin.

C-vitaminrika livsmedel är främst frukt, bär och juice. Bland grönsakerna förekommer det främst i kål av alla slag, paprika, persilja och nässlor. Baljväxter saknar vitaminet, men om man groddar dem innehåller de däremot C-vitamin. Potatis innehåller förhållandevis lite C-vitamin, men eftersom vi äter det relativt mycket så räknas det som en god källa. Halten sjunker dock fram på vårkanten, eftersom C-vitaminet inte är särskilt lagringsdugligt.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)