VAD DRICKER DU FÖR VATTEN?

2020-05-05

Om du dricker kranvatten eller flaskvatten skriker din kropp efter hälsosamma mineraler.

Om du dricker vanligt vatten varje dag så kan det bidra till en obalans av mineraler i kroppen av tre anledningar:

 

♥  Kranvattnet  kan innehålla kalk, klor, järn och tungmetaller såsom bly och kvicksilver. Även rester av bekämpningsmedel samt läkemedelsrester kan komma ut i våra vattendrag.

 

♥  Vattnet är obalanserat (för mycket av en mineral):

Det är för mycket kalcium i förhållande till andra mineraler, i synnerhet magnesium. Det skapar ett stort problem för kroppen. De är nämligen var för sig ansvariga för motsatta reaktioner i muskler, leder och organ. Kalcium drar ihop musklerna och magnesium gör så att de slappnar av. Du kan inte ens blinka utan att dessa mineraler samarbetar. De håller blodet inte alltför tunt och inte alltför tjockt. De håller energin uppe hela dagen och din sömn genom hela natten.

Varje gång du dricker vanligt vatten så skapar du en obalans. Idealiskt vore ett förhållande på 1:1 men idag är förhållandet snarare tre gånger mer kalcium, (3:1) vilket upprätthåller obalansen varje gång du dricker vatten. Lägger man till en kalciumrik och magnesiumfattig diet så kan det gå riktigt illa. Dricker man mjölk och använder mjölkprodukter hamnar man på 8:1. 

Svenskarna använder mest mjölkprodukter i världen, och har mest benskörhet. Det talar sitt tydliga språk. Det är inte bara benen som far illa, hjärtat behöver magnesium för att slappna av. Kalcium lagras i leder och njurar, de kalcificerar blodkärlen och organen. Man blir också stel i kroppen.

 

♥   Vattnet är tomt (saknar de andra essentiella mineralerna): 

 Förutom magnesium så finns det inte mycket av övriga essentiella mineraler i vårt vatten. Näringsmässigt så är det tomt.

Var har alla mineralerna i dricksvattnet tagit vägen? De fanns i vattnet vi en gång drack. Men utarmningen av jordarna bidrar till mineralfattigt vatten. Jordarna har sugits ut av konstgödsling med bara ett fåtal mineraler som mest är till för att grödorna skall orka stå rakt upp fram till skörden. I reningsverken försvinner även en hel del mineraler. Näringsmässigt är det en katastrof. Kroppen behöver dessa mineraler för funktion, reparation och tillväxt. 

 Mineralvatten du köper på flaska kan ha en ännu större obalans även av andra mineraler, till exempel flour eller natrium, även om det finns vissa spårmineraler kvar.

 

 

Men det går att åtgärda

Vi behöver joniska mineraler. Det är mineraler som antingen har en elektron för mycket eller för lite och binder sig till vattenmolekyler (ungefär som två magneter) och kan absorberas av cellerna. Det är mineraler kroppen behöver få i sig dagligen i varierande mängder och vi behöver dem i jonisk form, bundna till vattenmolekylerna. Det är mineraler som cellerna kan absorbera samtidigt som vätskebalansen justeras.

Var får man dessa mineraler från? 
Svaret är: från havet. Det är där alla mineraler från våra landmassor hamnar genom erosion, regn etc. Men man kan naturligtvis inte dricka några glas havsvatten varje dag – man behöver ett sätt att hämta upp alla mineraler från havet så att man säkert kan dricka det hemma.

Som tur är finns det nu ett sätt att göra det så att du kan hälla tillbaka dem i vattnet igen.

 

Det finns flera produkter på marknaden som innehåller spårmineraler i ett koncentrerat flytande mineraltillskott som man häller i vatten för att göra det hälsosamt och mineralrikt igen.

 

Spårmineraler eller Sunwarrior Magnesium från Bättre Hälsa eller Magnesiumdroppar från Holistik är exempel på bra produkter som jag brukar använda.

Självklart renar jag mitt vatten i en vattenreningskanna innan jag tillsätter dessa droppar.

 

SKÅL!!! 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)